Botulinum toxin (oftast känd som botox) är en behandling som används för att reducera utseendet av rynkor och linjer i ansiktet.

Det är en beprövad behandlingsmetod som har använts i många år. 


Botulinum toxin är en neurotoxin som framställs genom att använda bakterien Clostridium botulinum. Det är en mycket poten toxin som kan blockera nervsignalerna som skickas från nervcellerna till musklerna. Genom att injicera botulinum toxin i specifika muskler kan vi minska deras aktivitet och därmed minska utseendet av rynkor och linjer i ansiktet.

Effekten av botulinum toxin-behandling kan ses inom några dagar efter behandlingen men som bäst efter 2 veckor.

Musklerna i det behandlade området kommer gradvis att slappna av och orsaka minskade rynkor och linjer. Effekten kan vara varierande och varar normalt sett mellan 3 och 6 månader. Efter den tiden kan det vara nödvändigt med en förnyad behandling för att bibehålla resultatet.


Det är viktigt att förstå att botulinum toxin bara påverkar de muskler som behandlas. Det kommer inte att påverka dina övriga ansiktsuttryck eller muskler i andra delar av kroppen.


När du genomgår botulinum toxin-behandling är det viktigt att du följer alla eftervårdsanvisningar som ges av din vårdgivare. Detta kan inkludera att undvika att gnugga eller massera det behandlade området, undvika ansträngande fysisk aktivitet och att inte lägga dig ner direkt efter behandlingen. Dessa riktlinjer hjälper till att förebygga sjukdom eller skada och säkerställa att du får bästa möjliga resultat.


Vid vår verksamhet använder vi endast godkända och säkra botulinum toxin-produkter från pålitliga leverantörer. Våran tandläkare är erfarna och har specialkompetens inom denna typ av behandlingar, vilket garanterar att du får högkvalitativ och trygg vård.

Vi har även tecknat en patientförsäkring för att skydda dig som patient vid eventuella komplikationer eller skador. Om du upplever några ovanliga eller bekymmersamma symtom efter behandlingen, kontakta genast vår verksamhet för råd och hjälp. Vi har en kontaktperson som kan bistå vid eventuella komplikationer som kan uppstå efter behandlingen.


Vi har nu lagt till FASS-länkar för att tillhandahålla mer information om de olika toxinerna som används på vår klinik:

För Bocouture 

https://www.fass.se/LIF/product?nplId=20100219000045&userType=0&docType=3&scrollPosition=587


För Azzalure 

https://www.fass.se/LIF/product?nplId=20080119000010&userType=0


För Vistabel

https://www.fass.se/LIF/product?userType=0&nplId=20031031000015


Här kan du läsa om de specifika egenskaperna och användningsområdena för botulinumtoxin, samt eventuella biverkningar och försiktighetsåtgärder som bör beaktas.


Vi hoppas att dessa länkar kommer att vara till nytta för att ge dig ännu mer information om de behandlingar som vi erbjuder på vår klinik. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.


Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå dina estetiska mål och ge dig bästa möjliga vård och behandling. Kontakta oss om du har några ytterligare frågor. Vi ser fram emot att höra från dig.

Stockholm 

TEL: 0736989204

E-post: info@isrora.com

Hemsida: www.isrora.com

Adress: Kungsgatan 23 

111 35 Stockholm 

öppettider

Lördagar

Kl 10:00 - 18:00


Boka din tid via boka direkt eller via telefon